Skip to content

Njega ruku

Ruke imaju vrlo mali broj lojnih žlijezda zbog čega su po prirodi sklone isušivanju. Osim toga, ruke su neumorne radnice koje su u pogonu ne samo na radnom mjestu već i u domu, vrlo često zaboravljamo da su one i naš ukras. 

Ruke su, kao i lice, naše ogledalo. Zato njega ruku je veoma važna. U ovim danima, ruke treba posebno njegovati jer i toplo i hladno vrijeme, i prilike i neprilike nepovoljno utiču na kožu. Ruke se u svakodnevnom životu i radu najviše koriste. Iako je koža ruku otporna, na nju nepovoljno djeluje svakodnevni dodir s prljavim materijalima. Naročito oni koji zbog posla koji obavljaju ne mogu izbjeći nepovoljan uticaj na kožu ruku, trebalo bi da provede posebne mjere njege. 

Ruke brzo i stare, pa se bez adekvatne njege, tragovi starenja brzo vide. Ruke će vam biti zahvalne ako im obezbijedite potrebnu njegu i poklonite im malo pažnje. Do sada smo samo prilikom pranja upotrebljavali zaštitne rukavice kako bi zaštitili i njega ruku od uticaja deterdženata i spriječili isušivanje i pucanje kože. Sada nam je to postalo i nešto uobičajeno za neke poslove i obaveza. 

Ako ne nosimo rukavice, onda se podrazumijeva da je neophodno nanositi deblji sloj zaštitne kreme ili gela koji će spriječiti prodiranje prašine ili bakterija u pore. Svakodnevna masaža ruku je jako djelotvorna pogotovu ako to radite sa kapima morskog kolagena. 

Pored masaže i uz gimnastiku ruku i zglobova, kapi kolagena pospješuju cirkulaciju krvi i pokretljivost prstiju i ruku uopšte. Kapi djeluju na zacjeljivanje ragada (ispucanih bradavica) na rukama i daju koži mekoću i glatkost. U hladnijim danima, ruke treba posebno njegovati jer niže temperature nepovoljno utiču na kožu ruku. Koža postaje isušena, hrapava i gruba pa je njega ruku jako bitna. 

Vezane usluge

  • Manikura
  • Lakiranje noktiju
  • Parafinska kupka
  • Geliranje noktiju
  • Trajni laka
Njega ruku
Bellissima logo

Ljerke Šram 6, Zagreb
Telefon: 01/77 93 640,
Mobitel: 091/44 17 777
 romana.puric@gmail.com

Copyright © 2022 | Bellissima | Sva prava pridržana. | Design by: One Day Studio Logotip